Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، احمد زمانیان یزدی در تشریح میزان خسارت ناشی از حادثه آتش‌سوزی اسلام قلعه به شرکت‌های ایرانی گفت: حدود ۶ هزار تن مواد سوختی و ۱۱ هزار تن مواد غیرسوختی از بین رفته است، ۳۸ کامیون ایرانی و ۹۰ کانتینر نیز در این حادثه سوخته‌اند، ضمن اینکه، حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ کامیون افغانستانی تحت تعهد شرکت‌های ایرانی نیز از بین رفته و بار خسارت آن به شرکت‌های مذکور تحمیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: با گذشت نزدیک به دو ماه از آن حادثه و با وجود اینکه ما از سوی اتاق بازرگانی و انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی استان موضوع را پیگیری کردیم، خسارت‌ها همچنان پاربرجاست و جبران لازم از این بابت برای شرکت‌های زیان‌دیده، صورت نگرفته است.

وی افزود: از ۳۵ کامیون ایرانی که در آن حادثه دچار حریق شد، ۱۸ کامیون دارای بیمه بدنه بوده‌اند و خسارت از سوی شرکت‌های بیمه به آن‌ها پرداخت شده است؛ اما تعدادی از کامیون‌ها فاقد بیمه بوده‌اند.

زمانیان یزدی بیان کرد: طی جلسه‌ای که در استانداری با حضور نماینده وزارت امور خارجه، گمرک و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار شد، به بحث خسارت‌ به کالاها و کامیون‌های فاقد بیمه اشاره کردیم، در نهایت درباره خسارت به کالاها، بنا شد با توجه به اینکه شرکت‌های حمل‌ونقل «بیمه مسئولیت» را برای بخشی از کالاها اخذ کرده بودند، آمار مربوط به آن‌ها را جمع‌بندی و به شرکت‌های بیمه اعلام کنیم تا از سختگیری و مانع‌تراشی بیمه‌ها در این زمینه خودداری شود و روند پرداخت خسارت تسهیل شود و در نهایت خسارت کالاهایی که از بین رفته اما دارای بیمه بوده‌اند، پرداخت شود.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: درباره آن بخش از کالاها و کامیون‌هایی که در حادثه آتش‌سوزی اسلام قلعه‌دچار خسارت شده و فاقد بیمه هستند نیز درخواست کردیم که موضوع از طریق وزارت امور خارجه و سرکنسولگری ایران در افغانستان پیگیری شود تا خسارت‌ها از آن کشور اخذ شود، این اتفاقی است که در افغانستان رخ داده و مسئولیتش با دولت آن کشور است و آن‌ها باید پاسخگوی این موضوع باشند.

وی تاکید کرد: بخشی از صاحبان کالاهای خسارت دیده، ایرانی هستند که خسارت خود را می‌خواهند و دولت باید پیگیر این موضوع باشد؛ اما برخی از صاحبان کالاها تجار افغانستانی هستند که مدعی دریافت خسارت از شرکت‌های حمل‌ونقل ایرانی شده‌اند و ما اعلام کردیم که دولت افغانستان باید با تجار خود وارد مذاکره شود و آن‌ها نباید خسارت را از شرکت‌های ایرانی بگیرند.

گمرک خواستار ارائه مستندات از بین رفتن کامیون‌ها است وگرنه کالا، به عنوان قاچاق اعلام می‌شود!

به گفته زمانیان، از زمان وقوع حادثه تاکنون، بین راننده‌ها، شرکت‌های حمل‌ونقل و صاحبان کالا درباره پرداخت خسارت‌ها اختلاف است، از سوی دیگر بخش زیادی از کامیون‌هایی که سوخته‌اند افغانستانی بودند که مسئولیت آن‌ها از نظر گمرکی تحت تعهد شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسانی بوده و گمرک به دنبال روشن کردن تکلیف این خودروها از سوی شرکت‌ها است.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترانزیت اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: طبق اعلام گمرک، اگر کامیون‌ها آن سوی مرز از بین رفته‌اند، باید مستندات آن به گمرک ارائه شود وگرنه کالای آن‌ها به عنوان قاچاق اعلام می‌شود.

وی افزود: این مشکل دیگری است که این روزها شرکت‌های حمل‌ونقلی را دچار چالش کرده اما سؤال اینجاست که شرکت‌ها چطور باید مستندات مربوط به کامیون‌های افغانستانی را ارائه دهند، وقتی کامیون در آن سوی مرز با مدارک و اسنادی که در داخلش بوده از بین رفته و کسی هم در افغانستان پاسخگوی ما نیست؛ به هر رو، آنچه مسلم است، تاریخ خروج آن کامیون‌ها از گمرک ایران مشخص است و همین بحث باید مورد پذیرش قرار بگیرد.

چالش کامیون‌‎های سوخته افغانستانی که تحت تعهد شرکت‌های ایرانی بوده‌اند

زمانیان عنوان کرد: گمرک برای دریافت مستندات ابتدا مهلتی ۴۰ روزه به شرکت‌ها داد و بعد مهلتی ۱۵ روزه تعیین کرد تا شرکت‌ها درباره کامیون‌های تحت تعهد خود که آن سوی مرز از بین رفته‌اند و دارای پروانه ورود موقت بوده‌اند، مستنداتی را ارائه کند، زیرا بایستی پروانه ورود موقت ابطال شود و تعهد شرکت‌ها از بین برود؛ اما چالش اصلی این است که برای این مستندات چه کسی با ما همکاری می‌کند؟

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترانزیت اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: سرکنسولگری و وزارت امور خارجه برای دریافت این مستندات باید از شرکت‌ها حمایت کنند و پیگیر قضیه باشند تا مقامات و سازمان‌های مربوطه افغانستان این اسناد را در اختیار راننده افغانستانی قرار دهند و راننده به شرکت و در ادامه، شرکت حمل‌ونقلی آن را به گمرک ارائه دهد تا در نهایت تعهد منتفی شود؛ در غیر این صورت این موضوع در آینده به چالشی بزرگ برای حدود ۷۰ شرکتی که در این زمینه تعهد داشته‌اند، تبدیل خواهد شد و تحت عنوان «عدم تسویه»، پروانه آن‌ها به تعزیرات معرفی می‌شود؛ موضوعی که مشکلات بسیاری به‌دنبال دارد.

وی تاکید کرد: بنابراین ما به عنوان بخش خصوصی از طریق کمیسیون حمل‌ونقل و ترانزیت اتاق بازرگانی مشهد پیگیر این موضوع هستیم که دولتمردان در این زمینه راهکار ارائه بدهند تا مستندات به شرکت‌های حمل‌ونقل برسد و تعهدات منتفی شود.

زمانیان یادآور شد: ما در جلسه استانداری اعلام کردیم که درست است مالک این کامیون‌ها افغانستانی است اما تحت تعهد شرکت‌های حمل‌ونقل ایرانی بودند و باید تعهدات آن ها منتفی شود و خواستار کمک در این زمینه شدیم، اما با وجود اینکه دو هفته از این موضوع گذشته اما هنوز چیزی به ما اعلام نشده است.

خطوط کشتیرانی هم خواستار دریافت خسارت هستند

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بخشی از کالاها، صادراتی از ایران و بخشی دیگر، کالاهای ترانزیتی از چین و دیگر کشورها بوده که توسط شرکت‌های ما حمل می‌شده است. در واقع صاحب کالاهای ترانزیتی افغانستانی هستند و مدعی دریافت خسارت از شرکت‌های حمل‌ونقل ما هستند.

وی ادامه داد: از طرفی، حدود ۹۰ کانتینر مربوط به خطوط کشتیرانی به طور کامل از بین رفته و شرکت‌های کشتیرانی هم مدعی دریافت خسارت کانتینرهای خود از شرکت‌های حمل‌ونقلی هستند، بنابراین شرکت‌های حمل‌ونقل در این میان، بسیار مظلوم واقع شده‌اند؛ زیرا هم کامیون‌هایشان سوخته، هم تعهداتشان نزد گمرک مانده، هم کالاهایی که تعهد داشتند از بین رفته و هم کانتینرهای متعلق به خطوط کشترانی که در اختیار داشته‌اند، سوخته است. بنابراین بایستی مقامات و مسئولان دستگاه‌های متولی از این شرکت‌ها حمایت کنند؛ در غیر این صورت، بزرگترین ضربه به ترانزیت استان ما وارد می‌شود زیرا ۹۰ درصد این شرکت‌های حمل‌ونقل متعلق به خراسان رضوی هستند.

زمانیان با بیان اینکه حمل‌ونقل بین‌المللی و ترانزیت سهم مهمی در اقتصاد کشور دارد، گفت: دولت باید پیگیر جبران خسارت حادثه اسلام قلعه باشد؛ اما با وجود قولی که مسئولان استانی برای پیگیری این امر دادند، هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی بیان کرد: وضعیت برای شرکت‌های ایرانی بسیار پیچیده شده و دولت باید برای حمایت از این بخش به پا خیزد، حرف زدن در این زمینه چاره نیست؛ بلکه مسئولان باید پای کار بیایند و ما را از گرفتاری‌ها نجات دهند.

وی یادآور شد: دولت می‌تواند در آن بخشی که مربوط به ادعای گمرک است، به شرکت‌ها کمک کند و درباره صاحبان کالا هم بخشی از خسارت‌ها باید از سوی بیمه‌ها پرداخت شود. ما آمارها را اعلام و درخواست کردیم که در جهت پرداخت خسارت سخت‌گیری نشود؛ زیرا شرایط خارج از کنترل و اراده شرکت‌های حمل‌ونقل بوده و بسیاری از اسناد و مدارک از بین رفته است.

زمانیان افزود: بیمه بایستی رضایت صاحب کالا را جلب کند تا صاحب کالا از شرکت‌های حمل‌ونقل شکایت نکند، در مجموع با شرایط پیچیده‌ای مواجه هستیم که جز با حمایت دولت و همگرایی نهادهای مربوطه و البته مطالبه‌گری بخش خصوصی، نمی‌توان از آن خارج شد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۵۱

منبع: فارس

کلیدواژه: حادثه آتش سوزی اسلام قلعه ترانزیت اتاق بازرگانی خراسان رضوی شرکت های حمل ونقل بین المللی شرکت های حمل ونقل رئیس کمیسیون حمل شرکت های ایرانی بین رفته دریافت خسارت صاحبان کالا اسلام قلعه شرکت ها حمل ونقل شرکت ها کامیون ها خسارت ها بوده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۴۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ موتورسوار در برخورد با کامیون در محور دهدشت-بهبهان

فرمانده انتظامی شهرستان کهگیلویه از مرگ راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با یک دستگاه کامیون در محور دهدشت-بهبهان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد و به نقل از پایگاه خبری پلیس، سیدمحمد موسوی از جان باختن راکب موتورسیکلت در محور دهدشت-بهبهان خبر داد و اظهار کرد: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ مبنی بر حادثه واژگونی یک دستگاه موتورسیکلت در محور دهدشت-بهبهان، نیروهای امدادی، مأموران انتظامی و پلیس راه به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: مأموران با حضور در محل حادثه مشاهده کردند یک دستگاه موتورسیکلت با برخورد به سپر عقب کامیون جلویی واژگون شده است که بر اثر این حادثه به علت نامعلومی راکب موتورسیکلت به‌شدت مجروح شد و پس از انتقال به مرکز درمانی به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

فرمانده انتظامی شهرستان کهگیلویه با اشاره به اینکه علت حادثه توسط کارشناسان پلیس راه در حال بررسی است، گفت: رانندگان ضمن رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از هرگونه شتاب بی‌مورد پرهیز کنند تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.

کد خبر 751397

دیگر خبرها

  • مرگ موتورسوار در برخورد با کامیون در محور دهدشت-بهبهان
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • 3 کشته در تصادف پژو - کامیون
  • ۸ کشته در تصادف رانندگی جاده‌های فارس
  • آتش سوزی خودرو و فوت ۳ نفر در تونل 
  • آتش سوزی که در صورت عدم حضور پلیس فاجعه بارتر می‌شد
  • ۵ سرنشین پراید در تصادف با کامیون در محور رستم جان باختند
  • ۵ سرنشین پراید در تصادف با کامیون در محور رستم جا باختند
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • کشته شدن سه نفر در برخورد پژو با کامیون