Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی درباره خسارات آتش سوزی ظهر امروز در گمرک دوغارون گفت: خسارت مالی این حادثه مربوط به خودروهایی که آتش گرفته‌ و محموله سوخته آن است. خوشبختانه هیچگونه خسارت جانی در این حادثه اتفاق نیفتاده است. اکنون آتش مهار شده اما تنها مقداری از محموله تریلر باقی مانده‌ که در حال سوختن است و منتظر اتمام آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد صاحب‌نسق در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تجربه تلخ آتش سوزی اسلام قلعه که بهمن ماه سال گذشته اتفاق افتاد، باعث شد که ایمنی در گمرک‌ها تقویت شود و حادثه امروز نیز با واکنشی سریع مهار شد، اظهار کرد: پس از آن تجربه تلخ نکات ایمنی در منطقه مرزی افزایش یافته است. به‌ عنوان مثال فاصله‌گذاری بین خودروها بیشتر شده و مجوز تاسیس یک ایستگاه آتش‌نشانی نیز برای این منطقه مرزی صادر شده است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات هر چه سریع‌تر روند احداث آن انجام شود تا امنیت این منطقه به طور کامل تامین شده و شاهد تکرار حوادث تلخ گذشته نباشیم.

وی با اشاره به جزییات حادثه امروز در دوغارون گفت: آتش‌سوزی ساعت ۱۲:۲۵ امروز در قسمت خاک ایران در گمرک دوغارون واقع در شهرستان تایباد اتفاق افتاد. هنوز علت آتش‌سوزی دقیقا مشخص نیست اما به‌ نظر می‌رسد وقوع این حادثه به دلیل سهل‌انگاری بوده است. در این ماجرا تریلر ایرانی که بار سوخت به همراه داشت، آتش گرفته و سپس حریق به سه خودروی دیگر سرایت کرده است. سه خودروی افغانستانی تخلیه بار داشته‌اند و حامل چیزی نبودند ولی تریلر ایرانی که در حال صادرات بوده، بار سوخت همراه داشته است.

کارشناس مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی افزود: زمانی که محموله سوختی آتش می‌گیرد، اطفای خاصی نمی‌توان انجام داد و باید منتظر ماند تا محموله‌ سوختی به طور کامل بسوزد و پس از آن مراحل دیگر مانند لکه‌گیری و... دنبال شود.

صاحب‌نسق خاطرنشان کرد: در این حادثه نیازی به اعزام گروه‌های آتش‌نشان از سایر شهرستان‌ها و مشهد نبود و تیم آتش نشان شهرستان تایباد آتش را اطفا کرد. با این حال آتش‌نشانان شهرستان‌های مجاور مانند فریمان در حالت آماده‌باش بودند که در صورت لزوم به منطقه اعزام شوند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه علی‌رغم اینکه در قسمت گمرک ایران امکان تخلیه سوخت وجود ندارد، چطور این حادثه اتفاق افتاده است، عنوان کرد: علت دقیق حادثه در دست بررسی است و هنوز به طور کامل موضوع مشخص نشده است. باید منتظر پایان عملیات و نظریه‌های کارشناسان باشیم؛ در حال حاضر می‌دانیم ابتدا تریلر حامل سوخت آتش گرفته و سپس این آتش به سایر خودروها منتقل شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها آتش سوزي مرز دوغارون تایباد خبرهای شهرستان تایباد آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۲۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت

به گزارش خبرآنلاین، محققان دانشگاه میشیگان که نتایج پژوهش خود را در مجله ACS Catalysis منتشر کرده‌اند، استفاده از کبالت‌فتالوسیانین (cobalt phthalocyanine) را به‌عنوان کاتالیزوری برای تبدیل کربن دی‌اکسید به متانول از طریق چند مرحله واکنش موردمطالعه قرار دادند. مرحله اول کربن دی‌اکسید (CO2) را به مونوکسید کربن (CO) و مرحله دوم CO را به متانول تبدیل می‌کند.

این رویکرد، روشی پایدار را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تولید انرژی بدون کربن دی‌اکسید مازاد ارائه می‌دهد. دانشمندان مدت‌هاست در تلاشند تا راهی برای تبدیل شیمیایی CO2 به سوخت‌هایی مانند متانول بیابند. متانول می‌تواند به‌طور بالقوه برای تأمین انرژی خودروها به روشی سازگارتر با محیط‌زیست مورداستفاده قرار گیرد.

البته پیش‌ازاین، تبدیل کربن دی‌اکسید به متانول در مقیاس صنعتی اتفاق افتاده بود، اما آن فرآیند از نظر زیست‌محیطی پاک نبود و تلاش‌ها برای انجام بزرگ‌مقیاس این تبدیل از طریق فرآیندهای الکتروشیمیایی، چالش‌های بزرگی به همراه داشت.

کبالت‌فتالوسیانین مانند یک قلاب مولکولی برای مولکول‌های CO2 یا CO عمل می‌کند. آرایش (هندسه) این مولکول‌ها در اطراف فلز کبالت بسیار مهم است، زیرا تعیین می‌کند که هر مولکول گاز با چه شدتی به هم متصل می‌شود. پژوهشگران متوجه شدند که مشکل، اتصال بسیار قوی‌تر کبالت‌فتالوسیانین به مولکول‌های CO2 در مقایسه با مولکول‌های CO است. به همین دلیل وقتی CO در مرحله اول تولید می‌شود، قبل از اینکه بتواند به متانول تبدیل شود، با مولکول CO2 دیگری جابه‌جا می‌شود.

محققان با مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته حساب کردند که اتصال کبالت‌فتالوسیانین به CO2، سه برابر محکم‌تر از مونوکسید کربن است. این اندازه‌گیری‌ها با بررسی تغییرات سرعت واکنش در مقادیر مختلف CO2 و CO نیز تأیید شد.

محققان نشان دادند که تفاوت به نحوه تعامل الکترون‌های کاتالیزور با مولکول‌های CO2 و CO مربوط می‌شود. برای حل این مشکل، آن‌ها پیشنهاد داده‌اند تا کاتالیزور کبالت‌فتالوسیانین به‌شکلی بازطراحی شود که نحوه تعامل آن با CO تقویت شده و میزان اتصال آن به CO2 کاهش یابد.

رفع این مانع می‌تواند راه را برای استفاده از کاتالیزورهایی مانند کبالت‌فتالوسیانین برای تبدیل پاک، مؤثر و بزرگ‌مقیاس CO2 به سوخت متانول هموار کند.

منبع: Phys.Org

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904012 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • مهار آتش سوزی انبار ضایعات کارخانه مدیران خودرو در بم
  • جزییات آتش‌سوزی مدیران خودرو اعلام شد
  • آتش‌سوزی کارخانه خودروسازی بم مهار شد
  • تلفات سیل در برزیل به ۹۵ نفر رسید
  • مهار آتش سوزی در فروشگاه پلاسکو در هسته مرکزی شهر اهواز+عکس
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • مخبر: کاهش تلفات جاده‌ای از مهمترین اولویت‌های کشور است
  • کاهش تلفات جاده ای از مهمترین اولویت های کشور است
  • کاهش تلفات جاده‌ای و رفع نقاط حادثه‌خیز از اولویت‌ها است
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد